top of page

FAQ 

(Frequently Asked Questions)

tip: klik op onderstreepte woorden om snelle links te openen!

 

1. Hoe en wanneer vinden de inschrijvingen plaats?
Onze inschrijvingen vinden steeds digitaal plaats tijdens de zomervakantie. Bestaande leden k
unnen gedurende een bepaalde periode met voorrang inschrijven. Na die periode komt de inschrijvingsmodule ook voor nieuwe leden open te staan. Indien de groep volzet is, kan je je aanmelden op de wachtlijst. We contacteren je dan indien er een plekje vrijkomt. Meer concrete info is terug te vinden bij INSCHRIJVINGEN.


2. Kan ik na de opstart van het dansjaar nog instromen?
Bij FLEX schrijf je in op jaarbasis. We gaan van start in september en eindigen eind mei.
Inschrijven na de opstart is gedurende de eerste weken nog mogelijk op voorwaarde dat de groep niet volzet is. Neem hiervoor contact met ons op via info@flexdansschoolninove.be.
Na de herfstvakantie is het niet meer mogelijk om nog aan te sluiten.

 

3. Bieden jullie verschillende abonnementen aan?
Omdat we naar een show toewerken en wekelijkse aanwezigheid vereist is, werken we bij FLEX alleen met jaarabonnementen (september-mei). Een jaarabonnement kost €175 (inclusief verzekering en T-shirt van de club) en dient de eerste les te worden betaald.

 

4. Kan er een proefles gevolgd worden?
Als nieuw lid kan je bij de start van het dansjaar een proefles volgen op voorwaarde dat de groep nog niet volzet is. Je vermeldt proefles bij ‘opmerkingen’ in de inschrijvingsmodule. Het inschrijvingsgeld dient pas na de eerste (proef)les te worden betaald.

 

5. Welke dansstijlen bieden jullie aan?
Bij FLEX schrijf je in voor een bepaalde leeftijdscategorie of op niveau (in de oudere groepen), niet voor een specifieke dansstijl. In het lager onderwijs ligt de focus op commercial /showdance. Vanaf het secundair onderwijs werken we met sessies waarin verschillende dansstijlen aan bod komen, zoals commercial / hip hop / modern.

 

6. Voor welke groep moet ik inschrijven?
Je kiest eerst een afdeling: NINOVE of DENDERHOUTEM. Bij FLEX schrijf je in op leeftijdscategorie/niveau. Je schrijft in voor de groep van het studiejaar waar je het volgende schooljaar deel van zal uitmaken (bv. 4 e leerjaar, 2 e middelbaar …) In de oudste groepen werken we op niveau. In die groepen kom je pas na selectie terecht.

 

7. Vanaf welke leeftijd kan je bij FLEX terecht?
Bij FLEX kan je terecht vanaf de 2 e kleuterklas.

 

8. Krijg je als broer/zus van een FLEX’er voorrang bij de inschrijvingen?
Broers of zussen kunnen pas inschrijven zodra de inschrijvingsmodule voor nieuwe leden opengesteld wordt. Zij krijgen wel voorrang op andere nieuwe leden. Vermeld bij ‘opmerkingen’ duidelijk: broer/zus van (naam bestaand lid).

 

9. Moet ik een attest bezorgen wanneer ik afwezig ben?
Omdat we naar een show toewerken, rekenen we op je wekelijkse aanwezigheid in de les. Je hoeft geen attest te bezorgen wanneer je een keertje afwezig bent. We houden de aanwezigheden wel bij. Wie vaak afwezig is en daardoor te veel choreografieën heeft gemist, kan niet deelnemen aan de show.

 

10. Wat zijn de afspraken over kleding?
We verwachten dat alle dansers tijdens de lessen sportkleding en (propere) sportschoenen dragen. Jeans, rokjes, jurkjes, sandalen, bottines … zijn NIET toegelaten. Bij het begin van het dansjaar ontvang je een T-shirt van de club. We vinden het fijn dat je die zoveel mogelijk draagt, maar het is geen verplichting.

 

11. Wat is een BIS-groep?
Met uitzondering van de kleutergroep, hebben wij in afdeling NINOVE voor elke leeftijdscategorie 2 opties: bijvoorbeeld 3-4 e leerjaar en 3-4 e leerjaar bis. De groepen krijgen les op een ander moment, maar zien dezelfde choreografieën van dezelfde lesgevers. ‘Bis’ duidt dus gewoon aan dat het gaat om een tweede groep van dezelfde leeftijdscategorie. Er is geen verschil in inhoud of niveau.

 

12. Kan ik de les als ouder bijwonen?
Om de rust te bewaken en de kwaliteit te garanderen, geven wij les achter gesloten deuren.
Eind mei verrassen wij alle ouders graag met een heuse show in cc De Plomblom!

 

13. Wanneer is er geen les?
Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Indien de dansles op zaterdag valt, is er wel nog les op de eerste zaterdag (= einde van de schoolweek). Bijvoorbeeld: de paasvakantie valt van maandag 1 april t.e.m. zondag 14 april > dan is er wel nog les op zaterdag 30 maart, maar niet op zaterdag 6 en 13 april.
Een overzicht van andere data waarop er geen les is, wordt bij het begin van het dansjaar
gemaild en is ook terug te vinden op onze website bij GEEN LES.

 

14. Wordt (een deel van) het lidgeld terugbetaald als ik in de loop van het dansjaar beslis te
stoppen?

Bij FLEX schrijf je in op jaarbasis; dat is een engagement dat je als lid aangaat. Het lidgeld wordt niet terugbetaald indien je beslist te stoppen.

 

15. Wat als ik geen danservaring heb?
Voor de meeste groepen is er geen danservaring vereist. Alleen in de oudste groepen werken we op niveau en kan je pas aansluiten na selectie.

 

16. Ik ben ouder dan 18. Kom ik in aanmerking om aan te sluiten bij de adults-groep?

Indien je ouder bent dan 18 jaar en al wat danservaring hebt, kom je in aanmerking om geselecteerd te worden voor onze adults (of adults BIS) groep. Deze selectie gebeurt door de leerkrachten die je ontwikkeling en niveau inschatten. 

Als je nieuw inschrijft voor onze school, neem je hiervoor best even contact op via mail naar info@flexdansschoolninove.be.

 

Nieuw, ouder dan 18 en minder danservaring? Geen zorgen! Neem even contact op en we zoeken samen een groep waar jij goed zou kunnen ontwikkelen!

17. Hoe kan ik geselecteerd worden voor het demoteam?
De demoleden worden door het lesgeversteam geselecteerd en geëvalueerd op basis van niveau, inzet, motivatie, expressie … Het is nie
t omdat je niet geselecteerd werd, dat je geen goede danser bent. Niet iedereen is rijp voor een demogroep en dat is helemaal oké!

bottom of page